Zo geef je je kind toch een leuke verjaardag in deze coronatijd

25.03.2020 09:47

Als je kind in maart of april jarig is, dan weet je: het zal geen groot en druk verjaardagsfeest worden. Want dankzij de coronacrisis zitten we allemaal thuis.

Maar hoe hou je de verjaardag toch nog leuk voor je kind? Hoe laat je je zoon of dochter écht jarig voelen?

Wij hebben de leukste tips voor je onder elkaar gezet:

  1. Versier het huis extra. Overal ballonnen, slingers, vlaggetjes, versiering. Zorg ervoor dat je kind gelijk doorheeft dat er iets gevierd wordt. Dat hij of zij in de belangstelling staat.
  2. Zorg voor een mooi cadeau: klein of groot, zorg dat het iets is wat je kind graag wilt hebben en waar je kind nu ook wat aan heeft.
  3. Probeer visite via videobellen er toch een beetje bij te laten zijn. Of rijd langs opa’s en oma’s en zwaai uit de auto. Wie weet hebben zij ook een leuk cadeautje voor je kind. Zo voelt je kind zich toch echt jarig.
  4. Bak taartjes, cakes en koekjes: zorg voor veel lekkers op tafel. Snoepen mag nu. En doe een cake-smash: hop, het hele gezicht mag in de taart. En wie eet het stukje het snelst op, zonder de handen te gebruiken? Lachen gegarandeerd.
  5. Zing, dans en heb lol met elkaar. Speel spelletjes: even niet op je telefoon zitten of werken, maar je kind alle aandacht geven op deze verjaardag. Dat hebben ze nu juist nodig.

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!