Zijn duurdere billendoekjes nou echt beter dan goedkope billendoekjes?

17.03.2023 08:51

Niet alle billendoekjes zijn even goed voor de huid van je baby. Hoe weet je nu wat je moet kiezen? Ga je voor een A-merk of een huismerk?

Zit er werkelijk verschil tussen de doekjes van Pampers of bijvoorbeeld Zwitsal, of die van de Albert Heijn, Etos of Kruidvat?

Je lijkt beter te kunnen kiezen voor de duurdere varianten. Er zijn verschillende factoren die het verschil kunnen bepalen tussen goedkope en dure billendoekjes, waaronder:

  1. Kwaliteit van de materialen: Dure billendoekjes kunnen gemaakt zijn van duurzamere materialen die zachter zijn voor de huid van je baby. Goedkopere billendoekjes kunnen gemaakt zijn van minder hoogwaardige materialen die minder effectief zijn in het schoonmaken en verzorgen van de huid van je baby.
  2. Ingrediënten: Dure billendoekjes kunnen ingrediënten bevatten die helpen om de huid van je baby te beschermen, zoals aloë vera, kamille of vitamine E. Goedkopere billendoekjes bevatten mogelijk minder van deze ingrediënten of helemaal geen.
  3. Dikte en grootte: Dure billendoekjes kunnen dikker en groter zijn dan goedkopere billendoekjes, waardoor ze meer doeltreffend zijn in het reinigen van de huid van je baby.
  4. Aantal doekjes: Dure billendoekjes kunnen vaak minder doekjes bevatten dan goedkopere billendoekjes, waardoor ze duurder zijn per doekje.

Duurdere zijn iets beter

Over het algemeen kan het gebruik van duurdere billendoekjes resulteren in een zachtere en effectievere reiniging van de huid van je baby, terwijl goedkopere billendoekjes mogelijk minder zacht zijn en minder effectief in het reinigen en verzorgen van de huid van je baby. Echter, de prijs van de doekjes is niet altijd een indicatie van de kwaliteit, dus het is belangrijk om de ingrediënten en kwaliteit van de doekjes te bekijken voordat je ze koopt.

Er zijn ook goede opties voor een wat minder hoog budget. Goedkopere veilige babydoekjes zijn: Huggies Pure, Kruidvat Lotiondoekjes Sensitive en Bambo Nature Wet Wipes. Ook Zwitsal, Pampers, Albert Heijn en Neutral zijn echte aanraders volgens de Consumentenbond. Het belangrijkste is dat er niet te veel parfum in een billendoekje zit: dit ruikt lekker, maar iririteert de babyhuid al snel.

De Consumentenbond vindt dan ook dat parfum niets in babyproducten te zoeken heeft. Heeft je kind een gevoelige huid? Kies dan sowieso voor babydoekjes met zo min mogelijk ingrediënten en zonder parfum of natuurlijke extracten.