Wild stoeien met papa zorgt voor blijere én succesvollere kinderen

05.03.2020 08:41

Armen hier, ellebogen daar, benen door de lucht en gillen van de pret: stoeien met papa lijkt soms een beetje spannend, maar het is heel goed voor de ontwikkeling van een kind.

Het is niet alleen een leuke manier van spelen met een vader, maar het is ook goed voor een kind. Stoeien zou een kind namelijk gelukkiger maken.

Dat komt omdat volgens psychologen het wilde spelen een kind competitiever maakt. Ze willen zo graag winnen, voelen dat ze een strijd hebben aan te gaan – en dat helpt hen later in het leven om hun doelen te bereiken. Het maakt een kind juist niet agressiever, waar veel moeders misschien bang voor zijn. Het maakt een kind juist bewust van de eigen kracht.

Je moet als moeder het dus lekker laten gaan, als papa eens wild doet met de kinderen en je ze door de lucht ziet vliegen. Ze worden er alleen maar betere mensen van: zolang ze maar niet hard vallen, natuurlijk. Maar daar let papa uiteraard op. Het stoeien en spelen is ook goed voor de band tussen kind en vader – moeders zijn vaak wat zachter en zorgen. Vaders zijn er voor de lol en het geinen: het is dus belangrijk dat die balans er is en dat je het toelaat.

Bron: Motherly

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!