Wil je succesvolle kinderen? Geef ze dan een van deze namen

05.05.2023 12:29
succesvolle kinderen namen

What’s in a name? Een heleboel! Uit onderzoek blijkt dat de naam van je kind ook iets kan zeggen over hoe succesvol hij of zij later wordt. Wil je graag dat je succesvolle kinderen op de wereld zet? Houd dan rekening met deze naamtips.

Easy does it

Ingewikkelde namen doen het niet goed voor het succes van je kind. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met een simpele naam leuker worden gevonden dan mensen met moeilijke namen. Dus liever Sander in plaats van Barteljaap.

Jongens-of uniseks namen 

Krijg je een jongetje? Dan wil je liever gaan voor een jongens- of uniseksnaam dan een meisjesnaam voor een jongen. Jongens met meisjesnamen, zoals bijvoorbeeld Sanne of Kelly, zouden zich op school vaker misdragen. Bovendien zouden hun leerresultaten lager liggen.

Goed verhaal, lekker kort 

Uit onderzoek van LinkedIn is naar voren gekomen dat kindjes met korte namen succesvoller zijn dan met lange namen. Voor jongens geldt dat nog iets meer: hoe korter de naam, hoe hoger de positie. Bob, Peter en Fred zijn heel succesvol.

Meerdere namen

Naast dat het chic staat, werkt dat ook nog eens echt door: hoe meer initialen, hoe hoger je wordt ingeschat in een professionele omgeving. Het is dus een goed idee om je kleine minimaal twee namen te geven.

Succesvolle namen

Jongens: John, Robert, David, Michael en James

Meisjes: Marie/Maria/Mary, Suzanne, Karen, Linda en Elisabeth