De wetenschap zegt: je lijkt meer op je eigen moeder dan je doorhebt

16.06.2020 12:43

Als je in de spiegel kijkt zul je misschien niet altijd gelijk aan je eigen moeder denken, maar toch is het volgens wetenschappers zo. Je lijkt meer op je moeder dan je doorhebt.

Uit hersenonderzoek blijkt namelijk dat je zelfs hetzelfde denkt en redeneert als je moeder. Moeder en dochter blijken namelijk op emotioneel vlak hetzelfde te reageren en dat heeft alles te maken met de genen die je van je moeder hebt geërfd. Waarin je vooral op je moeder lijkt qua uiterlijk? Het puntje van je neus, de ruimte rondom je lippen, je kaaklijn, je jukbeenderen en de vorm van je kin. Dat zou je allemaal doorgegeven krijgen van je mams.

En hoe zwaar je bent, hangt ook af van je moeder. Gewicht is namelijk ook erfelijk bepaald en daarin speelt een moeder een grotere rol dan een vader. Je vader bepaalt bijvoorbeeld wel hoe lang je bent. Als je denkt dat het vooral om uiterlijk gaat: nee hoor. Hoe je je gedraagt, wat voor baan je hebt: het heeft meer met je moeder dan met je vader te maken. Dat komt omdat IQ meer wordt bepaald door vrouwelijke genen dan door mannelijke. Kortom: je bent net zo slim als je moeder is. Bedankt hè, mam.

Bron: Brightside

De hipste kleding voor alle moeders, jong of oud: