Wees blij met je tuin of balkon: zondag wordt het 20 graden

03.04.2020 08:41

De lente heeft even op zich laten wachten, maar nu is het zover. Dit weekend wordt het maar liefst 20 graden.

En helaas kunnen we niet massaal genieten op het strand of op het terras. Je zult het moeten doen met je tuin of balkon in deze coronatijden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het nog erg fris, maar daarna kan je jas aan de kapstok blijven hangen. “Zaterdag wordt het behoorlijk zonnig, met twaalf graden. En zondag kan de temperatuur oplopen tot 19 graden, in Limburg kan zelfs de 21 worden gehaald”, aldus meteorologen van Buienradar. En het goede nieuws is: het blijft eventjes lente.

Volgende week schommelt de temperatuur lekker rond de 18 graden. Woensdag kan het zelfs in De Bilt 20 graden worden en dat zou dan de eerste officiële warme dag van 2020 zijn. Maak vooral je tuin en balkon dus zitklaar, want je hebt ‘m nodig. Eindelijk.

En het coronavirus dan?
Experts verwachten dat het coronavirus ook minder snel wordt verspreid bij warm weer. Het virus wordt vaak met het gewone griepvirus vergeleken, het influenzavirus. Bij warme temperaturen vallen de luchtdruppels, waarmee je het virus overgeeft aan een ander, sneller kapot op de grond. Je kunt elkaar dus minder snel besmetten als het buiten warm is, maar het is nog niet zeker. Experts dénken dat het virus in de herfst weer op zal komen, maar er is nog meer onderzoek nodig.

Bron: RTL Nieuws

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!