Wat je nooit tegen de juf van je kind moet zeggen

09.11.2019 01:23

School is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. En daarbij speelt de juf een grote rol.

Maar je kunt als moeder nog wel eens botsen met een juf.

Dat is lastig, maar let wel: het is wel iemand die vijf dagen in de week voor jouw kind zorgt. En die jouw kind belangrijke dingen in het leven leert. Daarom kun je onderstaande dingen beter nooit zeggen tegen de juf van je zoon of dochter:

  1. Dat het aan haar ligt dat je kind een achterstand heeft. Zij heeft het niet gedaan: ze geeft elk kind evenveel aandacht. Het is fijn om iemand in zo’n geval de schuld te kunnen geven, maar het lost niets op. Behalve dat zij jou minder aardig vindt.
  2. Dat je kind wel wat minder huiswerk mag krijgen. Ook iets waar jij geen invloed op hebt. Zij moet zich aan de lesstof houden.
  3. Dat het je lekker lijkt om eens juf te zijn zodat je ook eens een dag kunt knutselen. Of dat ze zulke lange vakanties hebben en zo vaak vrij zijn. Het is een zwaarder beroep dan je denkt: hou maar eens dertig van die koters in het gareel.
  4. Dat je kind niet iets stouts kan hebben gedaan in de klas. Dat dat niets voor je zoon of dochter is. Zij weet wat er is gebeurd, zij was erbij. Jij niet.