In samenwerking met Mama Magazine

Waarom een babyslaapzak ontzettend belangrijk is voor de veiligheid van je kind

11.12.2023 10:35

Een babyslaapzak: je kunt niet zonder. Want zo slaapt je kind het veiligst: op de rug in een warme slaapzak.

Gelukkig kun je bij HEMA de allerleukste babyslaapzak kopen.

Veiligheid voor alles

Wat dacht je van het schattige printje met vosjes? Of die met Takkie? Een babyslaapzak is een ware must-have voor alle moeders. Je kunt ze al kopen vanaf maat 50, maar meestal begin je met de slaapzakken vanaf een leeftijd van 2-3 maanden. Wil je het zo veilig mogelijk maken voor je baby? Zorg ervoor dat de babyslaapzak goed past. De halsopening moet niet te groot zijn, zodat het hoofd van de baby er niet in kan wegzakken. Tegelijkertijd moet het niet te strak zijn om verstikkingsgevaar te voorkomen. Kies een babyslaapzak gemaakt van ademend materiaal, zoals katoen, om oververhitting te voorkomen.

De babyslaapzakken van HEMA zijn gemaakt van katoen, hebben afritsbare mouwen en de lange rits met kinbescherming beschermt de gevoelige huid van je baby. Een groot voordeel van een babyslaapzak is dat het voorkomt dat de baby onder losse dekens terechtkomt. Losse beddengoed in de wieg kan een risico vormen voor verstikking. Er zijn bij HEMA slaapzakken voor de wintertijd, wanneer het kouder is op het kamertje van je baby, en uiteraard ook slaapzakken voor als het weer lente wordt. Daarbij moet je altijd letten op de TOG-waarde van een babyslaapzak.

TOG is belangrijk bij een babyslaapzak

TOG-waarde (Thermal Overall Grade) is een maatstaf voor de warmte-isolatie van textielmaterialen. Het wordt vaak gebruikt bij babykleding, dekens en slaapzakken om ouders te helpen bepalen hoe warm een product is. Het doel is om ervoor te zorgen dat baby’s een comfortabele en veilige slaapomgeving hebben zonder oververhitting.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen met betrekking tot TOG-waarden voor baby’s:

  1. Lage TOG-waarde (0,5 – 1,0): Geschikt voor warme omgevingen of tijdens warmere seizoenen. Deze producten bieden lichte isolatie en zijn bedoeld voor kamers met een hogere temperatuur. Bij HEMA vind je babyslaapzakken voor alle seizoenen. Korte mouwen zijn perfect voor in de zomer.
  2. Gemiddelde TOG-waarde (1,5 – 2,5): Geschikt voor gematigde temperaturen, zoals in de lente of herfst. Deze producten bieden matige isolatie en zijn geschikt voor kamers met een gematigde temperatuur.
  3. Hoge TOG-waarde (2,5 en hoger): Geschikt voor koude omgevingen of tijdens de winter. Deze producten bieden zwaardere isolatie en zijn bedoeld voor kamers met een lagere temperatuur. Er zijn bij HEMA dus slaapzakken met een TOG-waarde van 3, voor als het buiten koud is. Je kunt dus kiezen voor slaapzakken zonder mouwen, voor als het buiten warmer is. Door een slaapzak te kopen met afritsbare mouwen, koop je eigenlijk 2-in-1. Lekker voordelig, dus.

Babyspeelgoed

Ook voor het leukste babyspeelgoed kun je terecht bij de HEMA. Poppenkleertjes, knuffels of mooie autospeeltjes. Je baby leert van kleuren en structuren, dus het is een absolute investering in de ontwikkeling van je kind. Je kind ziet in het begin vooral de contrasten tussen zwart en wit, daarna gaat je kleine ook felle kleuren zoals rood zien. Je baby leert ook van speelgoed zelf pakken en erin knijpen: bij HEMA vind je squeezie speelgoed voor een leuke zachte prijs. Dat maakt het shoppen ook voor mama leuk.

Wat zouden we toch zonder die o zo fijne HEMA moeten als moeders?