Vreselijk: de 1-jarige Medina ligt met het coronavirus in het ziekenhuis

26.03.2020 15:13

Dat het coronavirus kinderen niet ernstig ziek kan maken, is niet helemaal waar. Ook jonge kinderen lopen een risico.

Daarom is het beter dat iedereen voorlopig nog thuisblijft. Zeker kinderen onder de 1 jaar kunnen beter niet naar opa en oma of naar tantes en ooms.

De 1-jarige Medina ligt nu met het coronavirus in het ziekenhuis. Ze is erg ziek en haar oma maakt zich veel zorgen. Het meisje ligt al 3 dagen aan de beademing  in het ziekenhuis in Oegstgeest. Medina’s oma Brigitte Serifoski doet een emotionele oproep op haar Facebookaccount. “Waarschuwing voor alle moeders die denken dat het hun kinderen niet zal over komen”, schrijft ze. “Lieve mensen blijf aub lekker thuis met de kids, of als je toch even naar buiten gaat zoek geen plekken op waar meerdere mensen zijn. Ik hoop en bid dat ieder dit bespaard blijft.”

Ook de moeder van het meisje heeft het virus opgelopen, maar zij hoeft niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. De klachten zijn bij haar minder erg. Brigitte wil vooral ouders van jongere kinderen waarschuwen. “Er staat dus geen leeftijd voor. Niet alleen ouderen zijn vatbaar voor dit virus.”

Bron: Hart van Nederland

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!