Volgens Duitse virologen mogen scholen niet open: ‘kinderen met corona zijn besmettelijk’

30.04.2020 18:57

Kinderen zouden volgens Duitse onderzoekers het virus net zo makkelijk kunnen verspreiden als volwassenen. Daarom raden zij aan om de scholen nog niet te openen.

Ze benadrukken de noodzaak om verspreiding van het virus maximaal te beperken omdat een groot deel van de bevolking vatbaar is.

Het bewijs is er, aldus wetenschappers. De Duitse onderzoekers hebben bij ruim 3700 covid-patiënten monsters afgenomen om de hoeveelheid virusdeeltjes te meten. De patiënten waren verdeeld in leeftijdsgroepen van tien jaar. Er waren 49 patiënten bij onder de tien jaar oud en 78 die tussen de 11 en 20 jaar waren. Er bleken geen relevante verschillen te zijn in de hoeveelheid virus die bij patiënten uit verschillende leeftijdsgroepen werd gevonden. Maar toch denken we er in Nederland anders over, blijkt.

In Nederland gaan basisscholen, kinderdagverblijven en speciaal onderwijs op 11 mei weer open. Volgens onderzoekers in Nederland besmetten kinderen elkaar onderling amper en kunnen zij ook moeilijker volwassenen besmetten. Kinderen met een COVID-19 besmetting zijn over het algemeen minder ernstig ziek. De meningen verschillen per land, dus. Maar, zo zegt een Nederlandse expert dat we niet té voorbarig moeten zijn: “Elke versoepeling die je doorvoert zorgt voor verspreiding van het virus. Daarom moet je dat stap voor stap doen en heel goed monitoren.”

De liefste babykleding scoor je hier met 1 klik:

Bron: NOS

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!