Vier op een rij: binnen drie weken vier buurmeisjes geboren in Brabant

24.08.2023 15:31
vier buurmeisjes

Ongelooflijk maar waar: in het Brabantse Middelbeers zijn er in een straat binnen een maand 4 meisjes geboren. In amper een maand tijd kwamen de vier buurmeisjes Fiene, Noor, Saar en Lou ter wereld. 

Wat zijn de kansen: tegelijkertijd met je buurvrouwen zwanger en dan ook nog eens alle vier van een meisje bevallen. Omroep Brabant ging langs bij de kersverse ouders en hoorde dat dit ook hilarische situaties oplevert: “Tijdens de voedmomenten in de nacht hoor je de buren op hetzelfde moment de trap op- en aflopen.”

Vier buurmeisjes

In augustus kwamen alle vier de meisjes ter wereld. Een grappig gezicht, al die versierde huizen en de borden met de namen van de kleintjes. De vaders vertellen dat ze veel reacties krijgen: ‘Hé, nog eentje en nog eentje! Dat is wel heel bijzonder’, reageren voorbijgangers.”

Naam kiezen

Ook leuk: de vier stellen hadden al een bijzondere band, omdat ze vijf jaar geleden allemaal in de straat zijn komen wonen. De huizen zijn samen, collectief gebouwd. Vader van Fiene, Jeroen (32), lacht als hij terug denkt aan de bekendmaking van de zwangerschappen: “Het verhaal werd steeds mooier. Iedere keer kwam er een bij. En toen bleken het ook nog eens allemaal meisjes te zijn!” Dat was bij het kiezen van de naam nog wel even spannend, vertelt vader van Saar, Mark, aan Kekmama: “Toch hebben we ons er niet echt druk om gemaakt. Saar was onze favoriete naam. We dachten: als een van hen die naam ook pakt, houden we ‘m toch.”

Bron: Omroep Brabant

In samenwerking met Mama Magazine