Zwangere vrouwen wordt aangeraden thuis te bevallen vanwege coronacrisis

23.03.2020 11:02

Als je nu hoogzwanger bent, dan raden artsen en verloskundigen je aan om thuis te bevallen als dat kan.

Als je geen medische noodzaak hebt zou je nu het beste thuis kunnen bevallen vanwege het coronavirus. Ziekenhuizen zijn nu overvol en daar wil je liever niet zijn met een pasgeboren baby.

Ziekenhuisbevallingen zijn momenteel nog wel mogelijk, maar het kan zijn dat je door een tekort aan bedden of personeel toch naar huis wordt gestuurd met weeën. Als je toch bevalt in het ziekenhuis, mag er maar 1 persoon bij je zijn. Je partner dus, maar bijvoorbeeld niet je andere kinderen. Ook mag je daarna geen kraambezoek ontvangen in het ziekenhuis. Thuis wordt dit overigens ook afgeraden, momenteel. Ook krijg je momenteel minder controles, alle andere afspraken gaan nu via de telefoon.

Ga je toch bevallen in het ziekenhuis, omdat je daar medisch gezien recht op hebt, maak je dan niet te veel zorgen. “Een bevalling in het ziekenhuis is nog steeds veilig”, verzekert gynaecoloog Martijn Oudijk. “Alle ziekenhuizen nemen maatregelen om verspreiding binnen het ziekenhuis zoveel mogelijk tegen te gaan. Patiënten op een verloskunde-afdeling die positief getest zijn op het coronavirus liggen in strikte isolatie.”

Bron: Een Vandaag

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

In samenwerking met Mama Magazine