Tammy is woest: ‘Mijn baby heeft in het ziekenhuis borstvoeding van een ander gekregen’

07.10.2020 12:31

Moeder Tammy klaagt het ziekenhuis waarin ze is bevallen aan vanwege een ontzettende blunder: haar baby heeft borstvoeding gekregen van een andere vrouw.

Medewerkers hebben 2 pasgeboren baby’s met elkaar verward waardoor haar zoon borstvoeding kreeg van een andere moeder. En dat vindt Tammy beslist niet kunnen.

Geld eisen

Cody was 2 dagen oud toen hij per ongeluk werd aangezien voor een andere baby. Hij werd naar een wildvreemde vrouw gebracht door de verpleegsters en bij haar aan de borst gelegd. Die vrouw dacht weer dat dit haar zoontje was: zij was zich dus van geen kwaad bewust. Tammy eist nu een schadevergoeding van 50.000 euro, omdat ze er mentaal gezien erg mee zit. ‘Ik had in geen miljoen jaar verwacht dat ik zoiets zou meemaken na de geboorte van mijn kind’.

Fout

Na het incident werden de onbekende moeder en Cody uitgebreid getest om uit te sluiten dat ze niet waren blootgesteld aan een besmettelijke ziekte. In zijn eerste levensjaar moest baby Cody die tests elke 3 maanden ondergaan: erg vervelend voor de kersverse moeder. Het ziekenhuis heeft de fout toegegeven en heeft de procedures rondom borstvoeding inmiddels aangepast. Baby’s krijgen nu speciale bandjes om, waarmee gescand kan worden wie ze zijn en of ze dus bij de goede moeder komen te liggen.

Bron: Star Tribune