Op déze manier kun je ‘een beetje sturen’ wat het eerste woord van je kind wordt

16.05.2020 11:44

‘Bal!’. ‘Papa!’. ‘Kat!’. Het eerste echte woordje van je kind vergeet je nooit meer. Maar je kunt een beetje sturen en dus bepalen wat het voor woord wordt, blijkt.

Uit een onderzoek van universiteit van Indiana blijkt dat het eerste woordje van je baby vaker ontstaat door visuele stimulansen dan door verbale aanmoedigingen.

Dus: hoe vaker je kind een bal ziet en jou het woord bal hoort zeggen, hoe sneller dat wordt overgenomen. En daarbij helpt vooral het zien dus erg. Zien je kinderen nooit een bal, dan zullen ze dat ook niet als eerste woord kiezen. Zien ze vaak de kat in huis liggen, dan is de kans groot dat ze dat interessant genoeg vinden om als eerste woord te kiezen. En als je dus wilt dat ze als allereerste ‘mama’ zeggen, zorg er dan vooral voor dat ze je heel veel zien.

Het woord ‘mama’ heel vaak zeggen, heeft dus minder zin, aldus experts. Als jonge kinderen een bepaald voorwerp vaak zien, zullen ze het na een tijdje herkennen en er daarna pas daar een woord aan koppelen. Ze horen allerlei klanken en weten nog lang niet welke klanken nou bij welk ding of mens past. De meeste kinderen beginnen met hun eerste duidelijke woordjes tussen de 12 en 18 maanden.

Bron: Vriendin

De leukste kinderkleding op een rij:

 

In samenwerking met Mama Magazine