Zeker een derde van de ouders heeft spijt van gekozen babynaam

29.12.2019 08:05

Je steekt veel tijd in het kiezen van een mooie babynaam voor je zoon of dochter. Maar soms kun je na een tijdje alsnog spijt krijgen van je keuze.

Het overkomt een derde van de ouders. Uit een recent Brits onderzoek blijkt dat bijna 30 procent van de moeders het gevoel heeft dat ze de verkeerde naam voor haar kindje heeft gekozen.

Best veel, dus. Waarom we dan spijt krijgen? We hebben toch een te populaire naam gekozen, die we later helemaal niet meer zo mooi vinden. Soms blijkt ook de naam niet bij het karakter van een kind te passen. Een zoete, lieve naam bij een stoere, drukke meid? Tja. Of juist een dappere, stoere naam bij een superlief en zacht jongetje? De naam matcht dan niet met de persoonlijkheid van je kind.

Ook een vervelende gebeurtenis: voor jou is de naam heel vanzelfsprekend, maar anderen kunnen het altijd moeilijk uitspreken of spellen. Dan baal je toch een béétje. Een oplossing is een ontzettend leuke tweede naam geven aan je kind. Dan kan hij of zij later altijd nog een beetje kiezen welke naam als roepnaam gebruikt wordt.

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: Fammebaby