Al 2 kinderen besmet, maar scholen gaan voorlopig niet dicht vanwege het coronavirus

03.03.2020 13:50

Inmiddels duikt het coronavirus ook in ons land op. Twee kinderen zijn al besmet, maar volgens de Rijksoverheid is er voorlopig geen aanleiding om scholen te sluiten.

Ieder kind zonder ernstige griepklachten kan dan ook gewoon naar school.

Als je kind wel ziek is, dan handel je in eerste instantie gewoon zoals je altijd doet. Je let goed op de symptomen van het coronavirus. Dat kun je vooral merken aan het hebben van koorts in combinatie met een vervelende hoest. Ook klachten aan de luchtwegen of kortademigheid is een symptoom. Als je kind in de afgelopen twee weken in een gebied is geweest waar het virus veel voorkomt, is het handig de GGD te bellen.

Thuis blijven
Ben je bang en wil je je kind thuishouden van school? Dat mag niet. De Rijksoverheid meldt officieel: “Als een school/onderwijsinstelling niet is gesloten, geldt de Leerplichtwet. Voor leerlingen met bijzondere gezondheidsrisico’s kan in overleg met de GGD een uitzondering worden gemaakt. Leerlingen waarvoor een quarantaineadvies geldt zijn vrijgesteld van de leerplicht op grond van de Leerplichtwet”. Dus pas als er sprake is van gegronde angst en klachten, dan mag je je kind thuis houden. Leraren en leraressen worden in ieder geval sterk aangeraden om de kinderen vaak de handen te laten wassen.

Bron: Rijksoverheid

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!