‘Scholen blijven waarschijnlijk langer dicht dan 6 april: het wordt mei of juni’

25.03.2020 09:54

Het zou heel goed kunnen dat de scholen ook nog na 6 april dichtblijven. Het is nog afwachten op zekerheid, maar de kans lijkt groot.

Alles hangt af van een belangrijk corona-onderzoek van het RIVM. De resultaten daarvan zijn mogelijk niet voor 6 april al beschikbaar, en daarom kunnen de ministers niet anders dan de scholen langer dichthouden.

In dit onderzoek komt naar voren of kinderen een risicogroep zijn of niet. Het geeft aan hoe besmettelijk kinderen zijn en hoe makkelijk ze volwassenen aan kunnen steken. Epidemioloog Patricia Bruijning legt in het televisieprogramma Nieuwsuur uit hoe het onderzoek werkt. “De eerste signalen uit China waren dat kinderen niet besmet raken, maar inmiddels weten we dat dat niet zo is. Ze krijgen er alleen heel weinig klachten van en hebben daarom een ander ziekteverloop dan volwassenen.” Maar of kinderen ook andere kinderen makkelijk kunnen besmetten, is niet duidelijk.

Het onderzoek kon niet eerder beginnen, dus vanaf nu worden er in heel Nederland gezinnen goed in de gaten gehouden. Maar het lijkt erop dat de scholen op z’n vroegst in mei open kunnen. In het uiterste geval zullen de scholen ook pas 1 juni weer opengaan.

Bron: RTL Nieuws

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!