Samantha had een ‘horrorzwangerschap’: ‘Ik spuugde zelfs tijdens de bevalling’

19.05.2020 14:15

Samantha (25) was de hele zwangerschap misselijk.  Niet een beetje, maar ontzettend erg. Zo erg, dat ze constant moest overgeven: zelfs tijdens haar bevalling nog.

Zij had last van hyperemesis gravidarum, ook wel HG genoemd. En dat houdt vooral in dat je je de hele zwangerschap door ellendig voelt.

Al in het begin van de zwangerschap merkte ze dat het niet goed zat, zo vertelt ze aan LINDA.nl. “Het ging niet goed met me. Wekenlang dronk ik nauwelijks, at ik niet en wilde ik alleen maar in bed liggen. Ik voelde me vreselijk. Daarom ging ik na acht weken naar het ziekenhuis. Daar zei ik dat ik me niet goed voelde en dagelijks meerdere keren moest spugen. De echoscopist zei dat dit er nou eenmaal bij hoorde. Maar toen was ik al zeven kilo afgevallen en voelde me vreselijk. Nou, lekker dan.”

Het bleef de hele zwangerschap zo en het was haast ondraaglijk voor Samantha. Negen weken voor haar uitgerekende datum beviel ze van haar zoon Miles.  “Volgens doktoren had de te vroege bevalling niets te maken met mijn HG, maar dat geloof ik niet. Mijn lichaam was op. Ik voelde me geen moment vitaal tijdens mijn zwangerschap en kon weinig tot niets eten. Misschien was mijn kind niet te vroeg geboren als ik geen HG had.” Nu gaat het weer beter met haar, gelukkig. Al snel na de bevalling kon ze weer genieten van eten.

Lees hier het hele interview met Samantha op LINDA.nl.

Bron: LINDA.

De mooiste zwangerschapsproof kleding vind je bij Hip voor de Heb: