Romy Boomsma deelt verdrietig bericht: ‘Ik heb een voorstadium van baarmoederhalskanker’

09.04.2022 11:38

Romy Boomsma is open op Instagram over hoe het met haar gezondheid gaat. Ze twijfelde of ze haar verhaal wilde delen, maar doet het toch. Al is het maar om andere vrouwen te waarschuwen.

“Ik hoop, door mijn verhaal te delen, dat iemand de oproep voor het bevolkingsonderzoek uit de keukenla vist en er nog op tijd bij is.”

Te lang gewacht

Vorig jaar werd Romy 30: dan krijgt iedere vrouw een uitnodiging om een uitstrijkje te laten maken. Ze is moeder van drie kinderen: dochter Bobby Jo, zoon Mozes en dochter Juniper. Omdat ze geen klachten had, liet Romy de brief voor het baarmoederhalskankeronderzoek gewoon liggen. Toen ze op Instagram een verhaal las over baarmoederhalskanker zonder enige klachten, besloot ze toch naar de huisarts te gaan. En ook haar uitslag was niet wat het had moeten zijn.

“De gynaecoloog daar vermoedde op het zicht dat het niets ernstigs zou zijn en dat het ging om licht afwijkende cellen, wat ook uit mijn uitstrijkje naar voren was gekomen. Ze nam een biopt af en twee weken later werd ik gebeld met de uitslag daarvan: het ging toch om een voorstadium van baarmoederhalskanker.”

Inmiddels heeft ze een behandeling ondergaan, een lisexcisie. Tijdens een lisexcisie verwijdert de gynaecoloog een laagje van de baarmoedermond waar de onrustige cellen zijn gevonden. Romy: “Hopelijk is alles schoon nu en is er verder geen behandeling nodig, die uitslag krijg ik over twee weken.” Wat ontzettend vervelend en naar voor haar en haar gezin, we wensen haar alle sterkte toe en duimen mee voor een positieve uitslag.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romy Boomsma (@romyboomsma)

Bron: Instagram