Peuters die regelmatig driftbuiten hebben, hebben meer kans om later rijk te worden

24.05.2020 12:16

Is je peuter (of dreumes of kleuter) vaak snel boos, en kan er dan een lekkere woedebui ontstaan? Als ze bijvoorbeeld niet hun zin krijgen en geen pindakaas op de muren mogen smeren?

Dat is een goed teken, blijkt uit onderzoek.

Volgens de wetenschap hebben peuters die regelmatig (of meer dan normaal) last hebben van een driftbui, eerder kans om later in hun leven rijk te worden. Hoe dat is bewezen? Er is een onderzoek gepubliceerd door de American Psychological Association waarin wordt gezegd dat bepaalde gedragingen uit de kindertijd successen van een persoon later in het leven bepalen. En daar hoort dus ook die woedeuitbarsting in de kindertijd bij. Niet mee willen in de supermarkt en in het gangpad liggen stampen op de vloer, tussen de hagelslag en de cornflakes: het hoort er soms bij. En nu hoef je je niet langer druk te maken als moeder.

Juist de mensen die moeite hebben met regels volgen en zich tegendraads gedragen, schoppen het in een carrière later ver. Ze luisteren niet naar wat anderen van ze willen en dat brengt ze aan de top: ze krijgen zo sneller leidinggevende functies. Degenen die niet luisteren naar de menigte, komen wat banen betreft behoorlijk ver. En dat zorgt voor een lekkere bankrekening.

Natuurlijk heb je daar nog niet zoveel aan als je kind nog een driftige peuter is, maar… We hopen dat je bij de volgende ‘NEEEEEEEE MAMA!’ toch even aan dit onderzoek denkt. Want je wéét immers maar nóóit…

Bron: Psych Net

De mooiste kettinkjes om je nek met het geboortejaar van je kind of de eerste letter: