Peuter (3) schiet per ongeluk haar zusje (4) dood: ‘Zoveelste tragische geval’

14.03.2023 08:35

Wapenbezit: het is maar goed dat het in Nederland niet mag, zou je denken als je dit leest. Want in Amerika is dat wel anders. Een 3-jarig meisje heeft haar 4-jarige zusje dodelijk verwond in Texas.

En zo schoot de peuter per ongeluk haar kleuter-zus dood. Sheriff Ed Gonzalez van Harris County spreekt van een tragisch ongeluk dat makkelijk voorkomen had kunnen worden.

De sheriff zei tegen CNN dat de zaak nog wordt onderzocht en merkte op dat het in dit soort situaties ‘zeer waarschijnlijk’ is dat iemand wordt aangeklaagd wegens het niet veilig opbergen van het wapen. De kinderen zaten boven op de slaapkamer te spelen terwijl hun ouders beneden zaten. Opeens hoorden zij een knal en ze renden naar boven. Ze zagen hoe de peuter nietsvermoedend de trekker had overgehaald en per ongeluk haar zus heeft geraakt. Het schot werd het meisje fataal en ze overleed direct aan haar verwondingen.

“Het lijkt het zoveelste tragische verhaal van een kind dat een vuurwapen in handen krijgt en iemand anders pijn doet”, zegt de sherrif. Zo gebeurde dit ook deze week in Texas: een 3-jarige peuter is op zijn eigen verjaardagsfeestje om het leven gekomen toen hij aan het spelen was met een pistool van een familielid. Hij schoot zichzelf per ongeluk in zijn borst. Vreselijk, en totaal onnodig. Dat wapen was uit iemands zak gevallen en zo door het jongetje gevonden.

Bron: CNN