Oudste kind krijgt later een hoger salaris dan jongere broers en zussen

23.09.2019 08:01

Baalt je oudste kind soms dat hij of zij altijd het voortouw moet nemen? Nu is er goed nieuws dat je je eerste kind kunt mededelen.

Of ook handig om te weten als je zelf de oudste bent thuis. Natuurlijk waren er voor jou als oudste kind altijd strengere regels thuis. Je mocht niet later dan elf uur thuis zijn, pas logeren met je vriendje na 8 maanden verkering, geen breezer tot aan je 16e…

Volgens recent onderzoek zou dit echter in je voordeel kunnen werken. Doordat je hier assertiever, dominanter én gedisciplineerder van zou worden, zou je namelijk met een betere baan en hoger salaris kunnen eindigen.

Krijg nou wat
Voor het onderzoek dat – uitgevoerd door CareerBuilder – werden 5.708 fulltime werkende mannen en vrouwen ondervraagd over hun werk, salaris en familiesituatie. Het bleek toen dat de volgorde van geboorte van grote invloed is op iemand’s carrière én op iemands inkomen.

Goed nieuws voor jullie
Zo kwam uit het onderzoek naar voren dat enig kinderen de grootste kans hebben om een salaris van zes cijfers te verdienen en een C-level positie, zoals CEO of een hoge managementfunctie, te behalen. Bij mensen die een broer of zus hebben, heeft het oudste kind de meeste kans op een dergelijke loonstrook en positie.

Bron: TESS