Ouders compleet verbaasd als hun dochter van 15 weken oud al zelf kan stáán

18.05.2020 17:51

De ontwikkeling van een kind gaat in fases en dat is voor een reden. Alles gaat op het tempo dat het kind het aankan. Maar het ene kind is uiteraard het andere kind niet. 

Lula is een bijzonder meisje, want ze kan met 15 weken al zelfstandig staan.

En daar staan haar ouders – en kinderartsen – behoorlijk van te kijken. Vader Tezra is trots: ‘Toen we haar uit het ziekenhuis meenamen na de geboorte, kon ze thuis al vrij snel haar hoofd omhoog houden. Iets wat baby’s normaal pas na weken kunnen. En toen ging het snel: ze wil veel op schoot zitten en kon al gauw haar hoofd zelf omhoog houden. Al na een paar dagen maakte ze kruipbewegingen’.

Eigenlijk zou een kind na 5 tot 9 maanden pas sterk genoeg zijn om zijn of haar eigen gewicht omhoog te houden, maar Lula kan het al na 3 maanden en een paar dagen. Ze kennen niemand in hun omgeving die zo vlug is qua motorische ontwikkeling. En dat is bijzonder. Vader Tezra: ‘Iedereen vindt het ongelooflijk om te zien hoe zo’n klein meisje al zelf staat. Maar ze doet het echt’. Eén ding is zeker: Lula is op jonge leeftijd al wereldnieuws.

Bron: Metro

De leukste schoenen van nu voor meiden: