‘Onze vier kinderen hebben namen met een X gekregen. Een mond vol, maar het went’

07.11.2023 11:39

Als je niet weet hoe je je kind wilt noemen, denk dan vooral eens aan de letter X. Een aparte letter voor een naam, zul je denken. Maar als je maar creatief genoeg bent…

Sjharytienne doet haar verhaal.

‘Wij hebben 4 kinderen. Toen ik zwanger was van de eerste, zei ik: ‘Ik wil een naam met de letter X want niet iedereen heeft die letter in zijn naam.’ Mijn man is even creatief geweest en na vele afvallers van namen waren we eruit. Xirriano: zo noemden we onze zoon. Toen werd ik weer zwanger en ik weet niet of het de hormonen waren maar ik zei: ons volgende kind moet ook met een X. En omdat Xirriano 8 letters heeft en een dubbele letter, moet de volgende naam dat ook hebben. Dat vond ik mooi soort van eenheid… Het werd Xivellya.

Onze 3e kind moest daar natuurlijk bij passen maar ik vond de naam Zaine zo prachtig. Het moest natuurlijk met de X, dus toen hebben we er Xizzaine van gemaakt. Bij de 4e kind waren wij radeloos: ons kind werd geboren en had 2 dagen geen naam. We noemden haar baby – maar gelukkig kwam haar peettante met de naam Ximmayra. Xirriano en Xivellya zijn ook verzonnen namen en hebben geen betekenis. Zaine is een Arabische naam en betekent schoonheid! Ximmayra vind ik zelf heel bijzonder want de bevalling was heftig en ik heb veel gebeden op het bed dat we het beide mogen halen. Waar komt de naam Mayra vandaan? Mayra is afgeleid van Maria. Maria is een Hebreeuwse meisjesnaam en is een variant op Mirjam. De naam Mirjam is bekend uit het Oude Testament. Zij was de zus van Mozes.

Wat ik hier zo mooi aan vind is dat als de 4e een jongen werd, had ik graag iets met Moises willen doen(stamt af van Mozes). Nu heb ik toch nog een beetje van beide. Dit zijn de bijzondere namen van onze vier kinderen Xirriano (jongen) Xivellya (meisje) Xizzaine (jongen) Ximmayra (meisje). Soms is het een mond vol – maar het went.

Lees hier alles over gelukkiger moederschap: durf te kiezen voor jezelf met Happy Mom