‘Ons kind hebben we vernoemd naar de Amerikaanse plek waar we zijn getrouwd’

28.03.2023 08:47

Een naam voor je kind kiezen: waar haal je de inspiratie vandaan? Bijvoorbeeld uit je trouwlocatie.

‘Ik las dat jullie een artikel schrijven over bijzondere namen.

Onze dochter heet Vegas. Deze naam hebben wij gekozen omdat wij in 2019 in Las Vegas zijn getrouwd. Een stoere meiden naam die je nooit hoort.’

Friese naam

En ook krijgen we nog een bijzondere oproep binnen.

‘Mijn (roep)naam is Retke een oude Friese naam die je niet meer hoort. Ik ben geboren in 1964 en mijn vader moest bij het aangeven van mijn geboorte nog kunnen aantonen dat er nog iemand leefde met mijn naam. Ik ben vernoemd naar de oma van mijn vader en ik heb haar ook gekend. Zij overleed rond mijn 8ste jaar. Ik ben zelf benieuwd of er nog meer dames met dezelfde naam zijn. Ik ben zelf nooit een naamgenoot tegengekomen.’

Unieke meisjesnamen

En dan nog twee unieke meisjesnamen die Denise ons stuurt:

‘ik vind dat ik mijn 2 dochters een unieke naam heb gegeven. Ben zelf nog geen ander meisje tegen gekomen die hetzelfde heten als mijn dochters. Mijn oudste (14) heet Siërra. En mijn jongste (2) heet Reaven.’