Het ongelooflijke geboortegewicht van déze baby is wereldnieuws

30.06.2020 06:52

Als je gaat bevallen van een baby, dan verwacht je misschien niet zo snel dat je kindje wereldnieuws wordt. Maar toch gebeurde het bij een moeder uit Nieuw-Zeeland.

Want zij beviel van een flinke zoon: de jongen had een ongelooflijk bizar geboortegewicht.

De jongen kwam ter wereld met een gewicht van maar liefst 7.39 kilo. Hij was 57 centimeter lang – wat ook langer is dan gemiddeld. Een baby weegt bij de geboorte meestal tussen de 3 en 4 kilo; 3500 gram is een keurig gemiddelde. Deze knul past op zijn geboortedag al in kleding van baby’s die is bedoeld voor jongens van minstens 6 maanden oud. Hij loopt dus aardig voor op zijn leeftijdsgenoten en is op zijn zachtst gezegd ‘een grote baby’. Het kind is via een keizersnede ter wereld gekomen en zijn moeder maakt het na de bevalling goed.

Of ze doorhad dat ze zo’n grote zoon zou krijgen? Nee. De moeder vond haar buik wel aan de grote kant, zeker op het einde van haar zwangerschap. Maar zijn vader laat weten aan Nieuw-Zeelandse media: “We zijn zelf niet eens zo groot, dus we vragen ons af waar deze lengte en dit gewicht vandaan komt. De jongen heeft al een grote broer: die woog 5.3 kilo bij de geboorte, wat ook groter is dan gemiddeld. Maar dit hadden we niet verwacht.”

Bron: Daily Mail

De leukste mama-items voor jou verzameld: