Nieuwe trend: botox in je vagina om je bekkenbodem te herstellen

05.05.2022 11:58

Bij botox denk je misschien eerder aan die fronsrimpels of de lijntjes rond je ogen, maar niet aan je poes down under. Toch is het een nieuwe hype, botox in je vagina laten spuiten.

“Hoewel we weten dat Botox om cosmetische redenen wordt gebruikt, kan het ook worden gebruikt voor pijn of disfuncties bij je bekkenbodem”, aldus experts.

Urineverlies

Veel vrouwen hebben last van hun bekkenbodem na een bevalling. Je kunt dan klachten krijgen als moeilijker winden ophouden, een constante aandrang hebben om te moeten plassen en/of een verzakkingsgevoel hebben. Dat is een zwaar gevoel in je onderbuik, alsof je een bal in je onderbroek meedraagt. Veelvoorkomend is ook urineverlies, zeker bij het hoesten of heel hard lachen. Een verminderend prettig erotisch gevoel in je vagina is ook een complicatie die hier wel eens bij komt kijken, waardoor seks hebben voor een vrouw minder prettig is. Ook zijn steeds terugkerende blaasontstekingen vaak een gevolg van een bekkenbodemcomplicatie na een zwangerschap en bevalling.

Lees ook
De 7 vreemde dingen die er met je vagina gebeuren als je zwanger bent

Flinke klachten

En wat blijkt nou te helpen? Botox, die je normaal in je rimpels spuit, dus. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar het kan voor sommige vrouwen de ultieme oplossing zijn. Dit is vooral voor vrouwen die veel spanning daar beneden voelen, alsof er iets op knappen staat, alsof je altijd moet plassen. Wat botox dan precies doet? ‘Het kan de verbindingen tussen de zenuwen en spieren van het blaasgebied veranderen, waardoor problemen zoals overmatige spanning of een overactieve blaas worden voorkomen. Botox is zelfs goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) om in dit gebied te gebruiken. Injecties in de detrusorspier van de blaas kunnen mensen helpen het gevoel te krijgen dat ze altijd moeten plassen’. De behandeling wordt al toegepast, maar is wel specifiek bedoeld voor vrouwen die flinke klachten hebben en bij wie echt niets anders lijkt te helpen.

Bron: Parents