Waarom het helemaal niet erg is als je als moeder op je telefoon kijkt terwijl je kinderen spelen

29.01.2020 09:41

Tegenwoordig is een smartphone niet meer weg te denken uit ons leven. En dus zijn we nu zo’n beetje de eerste generatie moeders die de kinderen opvoedt met een telefoon in de hand.

Veel studies zouden beweren dat het niet goed is voor een moeder, om met een telefoon bezig te zijn.

Maar daar is niets van waar: je bent juist een betere moeder als je een smartphone hebt, want je bent zo altijd bereikbaar, mocht het nodig zijn. Zeker als je kiest voor een Sim Only Abonnement bij BEN.Daarnaast kun je op je iPhone razendsnel opzoeken wat je je peuter wel of niet te eten mag geven, hoe laat je baby eigenlijk naar bed moet, en waar je toch niet leuke nieuwe spenen koopt. Dat lukt zonder smartphone zéker niet, want een laptop heb je nu eenmaal niet altijd bij de hand. Natuurlijk zit je niet 24/7 op je telefoonscherm te turen, want je speelt lekker met je kinderen. Maar als je dan toch wat wilt doen met je telefoon, dan liever op eentje die écht goed werkt, toch?

Waarom je als moeder juist nu een smartphone nodig hebt? Wij hebben de belangrijkste punten voor je onder elkaar gezet:

  • De batterij gaat zo lang mee, dat je er gerust mee naar de speeltuin, crèche of kinderboerderij kunt.
  • Je maakt de mooiste foto’s van je kinderen met die drie camera’s die erop zitten. En ja, dat wil je: want hoe fijn is dat voor later, als ze groot zijn?
  • En dankzij die topdingen kun je ook prachtige video’s maken van je kinderen, die je gelijk kunt delen met je vrienden en familie.
  • Als je iets snel wilt weten, als je kind bijvoorbeeld is gevallen, dan heb je binnen drie tellen je antwoord
  • Er zit een nachtmodus op je camera, zodat je ook die knusse foto’s kunt maken als je kroost om 5.30 uur wakker is
  • Er zit een face-lock op, dus je kind kan niet zomaar met jouw mobiel aan de haal.
  • Ze zijn te krijgen in allemaal leuke nieuwe kleuren, zoals lila. En omg daar maak je al je mama-vriendinnen jaloers mee, nietwaar?

Wat is nou een groot voordeel aan Sim Only?

Wat wij zelf het fijnst vinden van een telefoon is het zelf kunnen bepalen wanneer je een nieuwe neemt. Soms kan een toestel namelijk prima wat jaren mee, waarom zou je dan via een abonnement alweer een nieuwe uitkiezen? Alleen maar gedoe om niets: plus je betaalt er per maand heel veel voor. Wat veel fijner is, is kiezen voor Sim Only. Dat werkt heel simpel: je toestel koop je zelf, los. Dat is inderdaad dan even een grote uitgave. Maar wel eentje waar je jaren mee kunt doen, als het goed is. En: je betaalt per maand vrijwel niets meer voor je telefoon. Misschien twee tientjes? Nou, daarvoor kun je het niet laten, toch? Altijd het toestel dat jij wilt met weinig kosten: zeker bij BEN zit je wat de maandelijkse kosten betreft helemaal goed. En je zit ook nergens lang aan vast: je kunt altijd weer switchen van mobieltje. Dus mocht je camera niet meer goed werken en je kunt je dierbare momenten met je kinderen niet meer scherp vastleggen… Hop, dan een nieuwe. En altijd diezelfde lage maandelijkste kosten, je eigen nummer, je eigen instellingen. Top, toch?