Zeker 60 procent van de moeders voelt zich net na de bevalling eenzaam

12.12.2019 10:34

Als je een kindje op de wereld zet, dan ben je nooit meer alleen als moeder. Je hebt immers altijd je kind bij je. Toch voelen veel vrouwen zich eenzaam in de tijd net na de bevalling.

Officieel heet het ‘postnatale eenzaamheid’. Het is geen depressie, maar veel vrouwen die nog in hun verlof zitten zijn wat alleen. Zij voelen zich daarom erg eenzaam en niet gezien. Bij een ‘postnatale eenzaamheid’ voel je je niet bij de maatschappij horen. Het begint meestal een paar weken na de kraamtijd, nog wel in het verlof van de vrouw.

Veel vrouwen voelen zich een tijdje na de bevalling fysiek weer beter en kunnen dus weer meer ondernemen. Maar het dagelijks leven met een baby is ook veel thuis zijn – zonder anderen om je heen, want je vriendinnen moeten gewoon werken. En het komt ook door het feit dat moeders nu minder kunnen doen wat ze vroeger, zonder kind, altijd deden. Er is minder vrijheid als er een kleintje wordt geboren en je bent hoe dan ook meer aan huis gebonden.

Een baby is dan ook een grote emotionele verandering – niet alleen doordat je opeens mama bent geworden, maar ook doordat het dagelijks leven 360 graden verandert. Je werkt nog niet, anderen om je heen zijn druk met andere dingen en kunnen niet elke dag langskomen, en je moet wennen aan alles wat je kleintje van je vraagt op een dag.

Bron: Pregnancy Corner

De leukste kleding voor kleine draken: