Nathalie vraagt zich af: “Zijn er nog meer jongens met dezelfde naam als mijn zoontje?”

27.08.2023 07:00
dezelfde naam zoontje

Veel ouders willen een unieke naam voor hun kleintje, maar dat blijkt nog best lastig. Veel namen worden toch al snel vaker gekozen. Nathalie heeft twee zoontjes, waarvan de jongste een naam heeft die ze nooit eerder hoorde. Heb jij hem wel eens gehoord?

Bij MamaMagazine krijgen we regelmatig mailtjes binnen over bijzondere, unieke namen of namen met een speciale betekenis. Deze keer mailde Nathalie: “Zijn er meer jongens met dezelfde naam als mijn zoontje?”. Wij hadden ‘m nog nooit gehoord, en een korte check door de Voornamenbank laat ons zien dat er minder dan 7 jongetjes zo heten. Heb jij de naam wel eens gehoord?

LEES OOK: Nadat Maureen deze unieke naam voor haar zoon koos, zijn er nog 2 kinderen in Nederland geboren die zo heten

“Meer jongens met dezelfde naam als zoontje?”

Goedemiddag, 
Ik zag op Facebook berichten langskomen over bijzondere namen.
Mijn oudste zoon heet Elijah, wat ik wel een keer gehoord heb maar niet vaak, en mijn jongste zoontje heet Micaiah. Die naam heb ik eigenlijk nog nooit gehoord verder. Ik ben heel benieuwd of er meer mensen met deze naam zijn. 
Mvg,
Nathalie

Andere unieke jongensnamen

Ben jij ook op zoek naar unieke jongensnamen? We schreven al eerder een artikel over de zeldzaamste meisjes- én jongensnamen ter wereld. Hieronder vind je de vijf zeldzaamste met hun betekenis.

1. Bobo: Bobo is oorspronkelijk geen Nederlandse naam, maar kan worden geassocieerd met verschillende betekenissen in verschillende contexten. In sommige Afrikaanse talen kan “bobo” bijvoorbeeld “iemand die aan de top staat” of “rijk persoon” betekenen.

2. Dex: Dit is een verkorte vorm van de naam Dexter, die een Latijnse oorsprong heeft en “rechts” of “bekwaam” betekent.

3. Foss: Foss lijkt een minder gebruikelijke naam te zijn en heeft geen veelvoorkomende betekenis in het Nederlands. Het kan zijn afgeleid van plaatsnamen of andere oorsprongen.

4. Hannes: Hannes is een naam van Germaanse oorsprong en is een verkorte vorm van Johannes. Het betekent “God is genadig”.

5. Jedi: Hoewel Jedi vooral bekend is als de naam van de fictieve ridders in de Star Wars-franchise, heeft het geen specifieke betekenis in het Nederlands. In de context van Star Wars verwijst het naar de mystieke en spirituele orde van krijgers.