Na 5 zoons hoopte Linda op een dochter: ‘Het verlangen was groot’

13.06.2020 09:18

Linda en haar man waren dolblij met alle zoons die ze kregen, maar het leek hen leuk voor de afwisseling in het gezin als er ook een meisje bij zou komen.

Na 5 jongens kwam dan ook de vraag bij hen op: gaan we voor nog eentje? Ze besloten het te doen, want Linda wilde altijd al een groot gezin, jongens of meisjes, dat maakte niet uit.

En toen… Kwam er een dochter. “Hoera, onze band heeft eindelijk een zangeres! Dat was de juichende tekst op de voorkant van het geboortekaartje van onze dochter Livia. Om nieuwsgierige vragen voor te zijn, maakten we zo zelf maar duidelijk dat we héél erg hoopten op een meisje en dat die droom dus was uitgekomen. Natuurlijk was het ’t belangrijkst dat we een gezond kind kregen, maar na vijf jongens was het verlangen naar een andere ‘smaak’ wel heel groot.

Om de verrassing nog groter te maken, hadden we niemand in onze omgeving verteld dat het een meisje werd. En dat was gelukt. Ik denk dat er drie jaar geleden in ons hele dorp geen roze ballonnen, bloemen, muisjes, kaarten en rompers meer te koop waren. Onze woonkamer was één grote roze wolk van cadeaus en attenties. Het leek wel of iedereen het ons enorm gunde!”

Een groot gezin, dat is wat ze wilde. Toch liep het iets anders. Dat het er nu zes zijn, had ik van tevoren nooit bedacht. Eerlijk gezegd denk ik ook niet dat het er zes waren geworden als de verhouding jongens-meiden iets beter verdeeld was. De eerste drie zwangerschappen maakte het geslacht mij eigenlijk niet uit. Een jongen, weer een jongen, en daarna wéér een jongen: prima. Leek me vooral gezellig voor ze, zo dicht op elkaar qua leeftijd. Maar bij zwangerschap nummer vier begon het opeens te kriebelen. Ik fantaseerde over een mini-me en stond kwijlend bij schattige roze jurkjes en rokken te kijken in kinderkledingwinkels. Aan vriendinnen zag ik hoe leuk het was om naast bergen Lego en auto’s, ook poppen, paardjes en Barbies in huis te hebben en ‘te tutten’.” Nu kan ze haar geluk niet op met haar 5 jongens en meisje.

Bron: Vriendin

Shop hier de leukste zomerspullen voor jou: