Mogelijk krijgen alle kinderen vanaf 12 jaar in juni vaccinatie tegen corona

03.05.2021 10:13

Je kind laten vaccineren? Er wordt steeds serieuzer over nagedacht. Volgens deskundigen zou het aan te raden zijn om kinderen vanaf 12 jaar te vaccineren. 

De fabrikanten Pfizer en BioNTech hebben bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een aanvraag ingediend om hun coronavaccin ook toe te staan voor kinderen vanaf 12 jaar oud. Op dit moment mogen alleen mensen vanaf 16 jaar gevaccineerd worden met het vaccin.

Het geldt niet alleen voor Nederlanders, maar voor alle kinderen in Europa. Als het voorstel wordt geaccepteerd, dan zouden kinderen tussen de 12 en 15 jaar oud op zijn vroegst ergens half juni worden gevaccineerd in heel Europa. Het lijkt misschien spannend voor veel ouders, maar de meeste kinderen krijgen ook al een hoop andere vaccinaties, voor nare kinderziektes. Ze worden alleen maar minder ziek van deze vaccinaties: niet voor niets dat we dat al jaren doen in Nederland.

Lees ook
‘Grotere kans op longproblemen als je corona krijgt in je zwangerschap’

Jonge kinderen

En jongere kinderen? Voorlopig hoeven die nog geen vaccinatie, maar er wordt wel gekeken naar of dat nodig is voor in de toekomst. Net als bijvoorbeeld prikken tegen kinkhoest en rode hond, de mazelen en de bof. Pfizer heeft drie studies lopen naar vaccinatie van kinderen tussen de zes maanden en elf jaar, zei medisch directeur van Pfizer Marc Kaptein eerder.

Bron: RTL Nieuws