‘Moeders die werken leven langer dan thuisblijfmoeders’

10.03.2020 08:40

Of je thuisblijft als er kinderen komen of dat je gaat werken, dat is natuurlijk je eigen keuze. Maar onderzoekers weten nu wat het beste plan is.

Zo zeggen zij dat de moeders die werken naast het huishouden runnen, ouder worden dan moeders die fulltime thuisblijven.

Het heeft voor een deel te maken met sociale steun: moeders die veel de deur uit zijn en mensen ontmoeten op het werk en een band hebben met collega’s, zouden socialer zijn. Dit grotere sociale netwerk zorgt voor meer geluk en minder stress. De moeders die thuisblijven en dat elke dag doen, hebben een wat kleinere wereld en vinden wat minder steun bij anderen. Hierdoor krijgen zij juist wat meer stress. En tja, stress is nu eenmaal niet goed voor je gezondheid.

In 1967 was nog de helft van de moeders een fulltime thuisblijfmoeder, nu is dat aantal alleen maar minder geworden. Nu werkt 71 procent van de moeders buiten de deur. Toch is er ook nog een hoop te zeggen voor moeders die ervoor kiezen om fulltime bij de kinderen te blijven: kinderen zouden zelf minder stress en angst hebben als hun moeder altijd thuis was. En dat is uiteraard ook erg belangrijk.

Bron: Very Well Family

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!