Bijzonder: moeder van tweeling noemt haar kinderen Covid en Corona

07.04.2020 18:45

In deze tijden bevallen is niet niets, maar een moeder heeft haar twee kinderen een wel heel memorabele naam gegeven die past bij de coronacrisis.

Ze heeft haar tweeling namelijk Covid en Corona genoemd. De kinderen maken het goed en mogen uit het ziekenhuis en naar huis. Ook met de moeder gaat het goed, hoewel ze vast onder de indruk is van dat haar namen wereldnieuws zijn geworden.

Haar zoon draagt de naam Covid, haar dochter heet Corona. De namen staan symbool voor de lasten die de moeder tijdens de bevalling heeft doorstaan, schrijft The Statesman. Zo lag ze in een ambulance die door alle controles vanwege het coronavirus niet door kon rijden en mocht ze geen bezoek ontvangen in het ziekenhuis.

De moeder staat volledig achter haar keuze. “Het virus is gevaarlijk en levensbedreigend, maar de uitbraak heeft er ook voor gezorgd dat mensen zich zijn gaan focussen op hygiëne. Ze zorgen beter voor zichzelf en voor elkaar. Om die reden hebben we goed over deze namen nagedacht”, aldus de moeder. Toch kan ze zich enigszins voorstellen als haar kinderen later hun namen willen veranderen. Ze zijn in ieder geval al wereldberoemd, een paar uur na hun geboorte.

Bron: LINDA.

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!