Dit is hoe je mentruatiekrampen je kunnen vertellen hoe heftig je bevalling wordt

12.06.2023 06:54

Als je een gewone cyclus hebt, word  je elke maand ongesteld. Dat duurt dan een paar dagen en de meeste vrouwen voelen dan menstruatiekrampen.

En die krampen kunnen je iets vertellen over hoe je bevalling zal voelen als het grote moment eenmaal daar is.

In je zwangerschap ben je natuurlijk niet ongesteld, maar je kunt die menstruatiekrampen van voor die tijd je vast nog wel herinneren. Dr. Dasha Fielder legt uit: “De eerste fase van de bevalling is te vergelijken met de pijn die je maandelijks hebt tijdens een menstruatie. Als een menstruatie namelijk op z’n hevigst is, staat de cervix ongeveer één centimeter open. En daar kunnen we de paralel trekken. Je kan je namelijk voorstellen dat de kramp die je ervaart bij ongeveer één centimeter ontsluiting, zich vertienvoudigd bij tien centimeter ontsluiting!”

Iedere vrouw ervaart een bevalling en pijn anders en iedere bevalling is ook anders, al ben je zelf voor de tweede of derde keer zwanger. Maar dat je weeën een beetje kunt omschrijven als ‘ontzettend hevige menstruatiekrampen’, tja, dat is wel zo. Want een andere uitleg geven aan iemand die nog nooit bevallen is, is ook lastig. Als je dus weinig last hebt van krampen als je ongesteld bent, is de kans wel groter dat je makkelijk je ontsluitingsweeën wegpuft. Toch een fijn voorgevoel, voor je.

Bron: Babybytes

De mooiste jurken op een rij, met of zonder babybuik: