Van deze 3 meisjesnamen krijgen ouders het vaakst spijt

16.05.2024 15:20

Spijt van de gekozen babynaam? Dat is ontzettend lastig, natuurlijk, want je kunt het moeilijk terugdraaien. Dan moet je in ieder geval grote stappen ondernemen, als je het officieel wilt aanpassen. Maar van welke meisjesnamen krijgen ouders nou het vaakst spijt?

Dat blijken er vooral drie te zijn, volgens onderzoek. Spijt is lastig te meten, omdat het afhankelijk is van individuele ervaringen en voorkeuren. Wat voor de ene ouder een prachtige naam is, kan voor de andere ouder minder passend lijken. Ook kan het achteraf niet zo passen bij het karakter van je kind. Bovendien hangt het gevoel van spijt vaak af van verschillende factoren, zoals culturele achtergrond, trends op dat moment, persoonlijke associaties en hoe de naam past bij het kind naarmate het opgroeit.

Maar dit zijn namen die vaak worden genoemd als er wordt gevraagd naar ‘spijtgevoelens’:

  1. Emma
  2. Jasmine
  3. Lara

Van deze namen krijgen ouders om verschillende redenen spijt. Emma niet omdat het geen mooie naam is, maar omdat-ie heel veel voorkomt. De andere namen verliezen ook aan populariteit.

En dan de jongensnamen: van de namen Luke en Nicholas krijgen ouders het snelst spijt. Daar zijn ze achteraf toch niet zo blij mee.

Bron: NTNews