Deze 7 meisjesnamen met de letter Z zijn zeldzaam maar zoet

16.06.2024 19:36

Zoek je meisjesnamen die met de letter Z beginnen? Je kunt dan denken aan bekende namen zoals Zoë of Zeno. Maar er zijn meer onbekende namen met deze letter van het alfabet die je waarschijnlijk nog niet kent. En dat maakt ze niet minder leuk: het is zonde dat ze maar weinig voorkomen, toch?

Want ze zijn dan wel zeldzaam, maar ontzettend zoet.

Meisjesnamen met de letter Z

Deze namen zijn volgens de boekjes maar 10x gegeven in Nederland, in 2023:

1. Zarah

In het Hebreeuws betekent Zarah “stralend” of “bloeiend.” De naam wordt geassocieerd met licht en schoonheid, wat positieve connotaties met zich meebrengt.

2. Zena

In het Grieks is Zena een variant van Xenia, wat “gastvrijheid” betekent. Xenia was ook de godin van gastvrijheid en bescherming van vreemdelingen in de Griekse mythologie.

3. Zia

In het Arabisch betekent Zia (ضِياء) “licht” of “glans.” De naam straalt helderheid en positiviteit uit, wat het een prachtige keuze maakt voor een kind. In het Italiaans betekent “zia” “tante.” Hoewel dit een andere betekenis heeft, kan het een warme en familiegerichte associatie hebben.

Deze vier namen komen wat vaker voor, maar zijn ook nog zeldzaam met gemiddeld maar 12 meisjes per jaar in Nederland die zo heten:

  • Ziggy: In Nederland is Ziggy een zeldzame naam, maar het wint aan populariteit vanwege zijn opvallende en vrolijke klank.
  • Zola: In sommige Afrikaanse talen, met name in de Zuid-Afrikaanse Xhosa-taal, betekent Zola “vrede” of “rust.” Deze betekenis draagt een positieve en serene connotatie met zich mee, wat de naam een mooie keuze maakt voor ouders die een naam met een vredige betekenis zoeken.
  • Zora: In veel Slavische talen, zoals het Tsjechisch en Slowaaks, betekent Zora “dageraad.” Dit symboliseert een nieuw begin, hoop en licht na de duisternis, wat de naam een zeer positieve en inspirerende betekenis geeft.
  • Zendaya: Zendaya heeft wortels in de Shona-taal, gesproken door de Shona-bevolking in Zimbabwe. In deze taal betekent Zendaya “dankbaarheid” of “te danken aan,” afgeleid van het woord “tendai.” Deze betekenis draagt een gevoel van dankbaarheid en waardering met zich mee.