Deze meisjesnaam was vroeger cool om te krijgen, maar wordt nu als ordinair gezien

19.01.2024 12:29

Een naam die vroeger geliefd was: elk meisjes wilde zo heten. Of haar dochter zo noemen. Maar nu is de naam eerder ordinair dan populair.

En dat is de naam Jennifer.

Doei, Jen

In Nederland komt het steeds minder voor als voornaam: in landen als Amerika is de naam nog wel in trek. Jennifer was in Nederland vooral populair in de jaren 70, 80 en 90. In die periode behoorde het tot een van de meest gekozen meisjesnamen. De betekenis? Die is best mooi. Jennifer is van Keltische oorsprong en wordt vaak geassocieerd met de betekenis “witte golf” of “witte fee”. Het is afgeleid van het Keltische woord “gwen,” wat “wit” of “eerlijk” betekent. Enkele veelvoorkomende bijnamen voor Jennifer zijn Jen, Jenny, en Jenn.

In de afgelopen decennia is de populariteit van de naam Jennifer in Nederland afgenomen, zoals vaak het geval is bij namen die een piek bereiken en dan geleidelijk minder vaak worden gekozen. Inmiddels zijn er ongeveer 11.000 vrouwen in Nederland die Jennifer heten. In 2023 kregen 10 meisjes deze naam: steeds minder en minder, dus. Is dat gek of heeft de meisjesnaam haar beste tijd gehad?

Bron: Babynamen