‘Meghan Markle heeft miskraam gekregen door stress van papparazzi’

16.12.2022 09:17

Prins Harry denkt dat zijn vrouw Meghan Markle in 2020 een miskraam kreeg door de berichtgeving van de Britse tabloid Daily Mail. Dat gaf haar zoveel stress en onrust, dat het haar lichaam teveel werd.

Dit vertelt hij in de documentaire Harry & Meghan. “Ik geloof dat mijn vrouw een miskraam kreeg door wat er met de Mail gebeurde. Kan ik dat met zekerheid zeggen? Nee, maar gebaseerd op wat ik zag, zeg ik: die miskraam gebeurde door wat ze met haar deden.”

Moeilijke tijd

Meghan kreeg in die tijd ook last van suicidale gedachtes. “Alles zal stoppen als ik er niet meer ben,” ging onder andere door haar hoofd. Daarmee doelt ze op de beschuldigingen van de roddelkranten en daarmee het Britse volk op haar en Harry’s adres. Ze wilde op een zeker moment liever haar eigen leven nemen, dan nog één dag langer met zo veel negatieve aandacht en stress omgaan. Dat het koningshuis haar geen hulp bood, hielp ook niet mee. “Ik wilde ergens heen voor hulp, maar dat mocht niet. Ze maakten zich zorgen over de reputatie van het huis als ik dat zou doen,” aldus Meghan.

Harry kon haar niet goed helpen op dat moment, zegt hij. “Ik wist wel dat ze het zwaar had, dat hadden we beiden. Maar ik had niet gedacht dat het zover zou komen. Ik schaam me voor mezelf, want ik ging niet goed om met haar suïcidale gedachten.” Hij probeerde het probleem op te lossen als royal Harry, niet als echtgenoot Harry. “Wat ze van mij nodig had was zoveel meer dan ik haar op dat moment kon geven.”

Voordat het nog verder misging, verlieten de twee het Britse koningshuis om in Amerika een vrijer leven op te bouwen. Samen met hun twee kinderen, Archie en Lilibet. Waarom het zo is misgegaan in de monarchie van het koningshuis? Prins Harry stelt dat het slecht viel dat Meghan alle media-aandacht trok, terwijl ze eigenlijk een bijrol had moeten spelen als de ’vrouw van’. Dat gebeurde ook met zijn moeder, Diana. Zij was ook favoriet bij het publiek.

Bron: Netflix