De wetenschap bevestigt: naast leuke buren wonen maakt je gelukkiger

09.02.2020 14:24

Het gezegde luidt: beter een goed buur dan een verre vriend. En dat is niet voor niets: we blijken écht gelukkiger te worden van leuke buren.

Een onderzoek van het CBS laat zien dat 9 van de 10 volwassenen happier zijn met hun woning als ze naast aardige mensen wonen.

En je buren zijn belangrijker voor je geluk dan je misschien verwacht. Ze hebben een aardige impact op je happiness, juist omdat je ze dagelijks ziet en veel met ze te maken hebt. Je deelt een buurt met elkaar, de buurt waar je elke dag weer woont. Ruim 9 op de 10 volwassenen die tevreden is met hun woonomgeving zijn in het algemeen ook heel tevreden over het leven. Heb je een beetje een buurt waar je bij hoort en waar iedereen gezellig met elkaar praat, dan doet je dat dus erg goed.

Maar ook als je niet al te vaak met je buren afspreekt, kun je blijer worden van een prettige woonomgeving. Als je maar lekker kunt leven in je eigen buurt: dan zegt 97 procent gelukkig te zijn. Kun je totaal niet overweg met de mensen die om je heen wonen, dan zegt nog maar 60 procent gelukkig te zijn.

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

Bron: CBS