Zeker 25% van de vrouwen pikt de babynaam van een vriendin in

17.05.2020 17:05

Als je een droomnaam voor je zoon of dochter hebt gevonden, dan is het misschien slim om die vooral stil te houden. Ook tegenover je vriendinnen: want een kwart van de vrouwen zou zó de favoriete naam van een vriendin inpikken.

En dat gebeurt dus vaker dan je denkt.

Daarom is het misschien beter om je lievelingsnamen voor jezelf te houden. Je weet immers maar nooit of zij er niet eerder mee vandoor kan gaan, nog voordat jij de kans hebt gehad om je kind zo te noemen. Het overkomt veel vrouwen, blijkt uit de verhalen op Vriendin.nl:

Jessica: “Ik had Jasmijn altijd op nummer één staan, daar ging mijn schoonzus mee vandoor. Julia was mijn nummer twee naam, en daar koos mijn andere schoonzusje voor!”

Femma: “Uit mijn huwelijk van 28 jaar zijn drie kinderen geboren. Onze jongste zoon hebben we de naam Jacco gegeven. Vlak na zijn geboorte kregen we vrienden op bezoek, waarvan de vrouw hoogzwanger was. Zij vroegen of wij het goed vonden dat zij hun kindjes, als het een jongetje zou zijn, Janco mochten noemen. Ze vonden het zoveel op Jacco lijken… Ik vond het netjes dat ze dat vroegen. We vonden het niet echt leuk, maar hebben wel toegestemd. Immers, wie zijn wij? Zij kregen een jongen en noemden hem Janco. De jongens kwamen bij elkaar in de klas! Deze vrienden kregen een aantal jaren later weer een jongen. En tot onze grote verbazing gaven ze deze zoon de naam Timon. Onze middelste zoon heet Timo. Ze hebben het er met ons nooit over gehad… Dit voelde echt heel vervelend.”

Marjolein: “Toen ik zwanger was van de derde, kocht ik veel spullen nieuw. De spullen van de eerste twee doneerde ik aan een tienermoeder. Hoe ga jij je kindje noemen, vroeg ik. Olivier, zei ze. En jij? Valentijn, zei ik. Een paar maanden later kreeg ik het geboortekaartje. Geboren: Valentijn.”

Maaike: “Al jaren riep ik hoe mijn zoon en dochter zouden heten: Hugo en Mila. Mijn broer kreeg eerder dan ik kinderen en je gelooft het niet, maar hij kreeg een zoon en een dochter. Je snapt hoe zij nu heten en hoe erg ik nu baal… Maar ja, je kunt hierom ook niet eeuwig boos blijven.”

Bron: Vriendin.nl

Het hipste van het moment: tie-dye