Kleuter Raiden verliest binnen 100 dagen zijn beide ouders aan corona

16.11.2020 09:53

Een ontzettend triest verhaal uit Amerika gaat de wereld over. Een 4-jarig jongetje heeft zijn beide ouders verloren aan corona. Zijn oma verspreidt nu expres zijn foto, omdat ze iedereen bewust wil maken van de ernst van het virus.

“Raiden blijft alleen achter. Het is erg moeilijk”, zegt de oma van de kleuter, Rozie Salinas, bij wie hij nu woont.

Vreselijk

De kleuter woont in Texas. De vader van het jongetje liep op zijn werk corona op en werd al gauw ernstig ziek. Een paar weken lag hij op de intensive care, maar tevergeefs. Hij overleed aan de gevolgen van het virus en was toen pas 33 jaar oud. En toen gebeurde het ondenkbare. Ook zijn moeder kreeg het coronavirus. Zij was 29 jaar.  “Ze werd op maandagavond rond negen uur ziek en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later was ze dood”, vertelt een familielid.

Mondkapjes dragen

Zijn oma zorgt nu voor Raiden, die over een paar dagen 5 jaar wordt. Hij is volgens zijn familie erg van slag ‘omdat zijn ouders niet bij zijn verjaardag kunnen zijn’.  “Wij weten hoeveel pijn die deze pandemie veroorzaakt, dus ik kan niet genoeg bedrukken: draag een mondkapje”, aldus zijn tante Margie. Wij wensen hen alle sterkte toe en delen dit bericht, opdat wij hopen dat iedereen zich aan de regels zal houden.

Bron: NBC News