Saai is goed: kinderen die zich soms vervelen zijn later in hun leven gelukkiger

08.06.2020 09:02

Je kinderen altijd entertainen en bezig houden met van alles en nog wat? Dat hoeft helemaal niet, zeggen wetenschappers. Want verveling is zo erg nog niet, blijkt.

Kinderen die zich soms vervelen en weinig te doen hebben, zouden later in hun leven namelijk gelukkiger zijn.

Ze zouden meer veerkracht tonen, beter met moeilijke situaties om kunnen gaan en ze zouden ook creatiever worden in hun carrière. Dr. David Lancy legt uit: “Ouders hebben vaak het gevoel dat ze constant bezig zouden moeten zijn met hun jonge kinderen om hun ontwikkeling te steunen. Maar kinderen spelen makkelijker dan je denkt zelf, ze creëren zelf met gemak hun eigen fantasiewereld. Als jij je elke minuut van de dag bemoeit met wat je kinderen doen, dan kunnen ze dat juist minder goed zelf ontwikkelen, die zelfstandigheid”.

Volgens experts zou je je jonge kinderen niet constant moeten vertellen ‘waar ze mee moeten spelen, wat ze dan moeten doen, hoe ze moeten zitten of lopen. Laat ze zelf ontdekken, dat is goed voor hun karakter.’ En dus soms even niets te doen hebben en ze met niets vermaken, is helemaal niet erg. Vervelen is namelijk ook kalmerend en een goed moment voor een kind om tot rust te komen.

Bron: Motherly

Hip, opvallend  en vrolijk: neon kinderkleding