Volgens onderzoek vinden ouders kinderen van 8 jaar het lastigst

23.04.2020 06:23

Elke fase heeft iets, dat is zeker. De babytijd is schattig, maar ook intens. De peutertijd is ontzettend aandoenlijk, maar ook veel achter kruipende kinderen aan rennen.

Dan beginnen je kinderen te praten, te lopen, te leren op school… Ach, alle leeftijden zijn mooi en juist de groei meemaken van je kind is bijzonder.

Toch heeft onderzoek uitgewezen dat er een bepaalde leeftijd is die niet favoriet is onder ouders. En dat is 8 jaar: dat vinden ouders volgens onderzoekers de meest lastige leeftijd. ‘Denk je dat je aan een 2-jarige je handen vol hebt? Wacht maar tot ze 8 zijn!’, klinkt het. Uit het onderzoek blijkt dat in vergelijking met 8 jaar, ouders de leeftijden 2,3, en 4 jaar een ‘piece of cake’ vinden.

Waarom 8 zo lastig is? Een kind wil dan zelfstandig dingen doen, maar kan dat nog niet. Dat zorgt voor conflicten. Ze zijn nog kind en willen warme knuffels bij mama, maar ze willen ook stoer spelen met vrienden en vriendinnen. Op hun 8e bereidt het lichaam zich langzaam al voor op de pubertijd: dit is pas het begin. Meer dan 2000 vaders en moeders vinden deze leeftijd het pittigst: ze vinden 6 jaar makkelijker dan ze denken en 7 ook.

Bron: Parents

Shop hier de leukste kinderkleding voor de lente:

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!