Ouders gerustgesteld: kinderen mogen gewoon met elkaar spelen in coronacrisis

17.03.2020 15:49

We moeten allemaal zoveel mogelijk thuisblijven, maar ja, kinderen willen nu eenmaal naar buiten en lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Mag dat nog, in deze tijden van een coronacrisis? Voor kinderen voelt het namelijk misschien een beetje als ‘vakantie’. En hoe vul je dan al die dagen? Mag je nog met een groep vrienden wat leuks doen? Ja, zegt het RIVM nu. Kinderen mogen gewoon met elkaar blijven spelen.

Toch zit er een kleine kanttekening aan. Volgens een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is dat geen enkel probleem. “Kinderen kunnen gewoon met elkaar spelen. Zo lang je maar niet gelijk met dertig mensen bij elkaar komt. Blijf je gezonde verstand gebruiken.” Het consultatiebureau blijft ook open: dus kinderen kunnen gewoon gevaccineerd worden, tenzij ze griepklachten hebben.

Volgens de woordvoerder spelen de kinderen niet zo’n grote rol bij het verspreiden van het coronavirus. Daarom is ook binnen spelen met andere kinderen geen probleem.

Bron: Hart van Nederland

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!