Waarom het niet gek is dat je nu kinderen in de sneeuw ziet zónder winterjas

30.03.2022 13:37

Als je nu jonge kinderen buiten ziet zonder een dikke winterjas aan, dan is dat helemaal niet gek. Je denkt misschien, huh, hoe kan dat, maar waarschijnlijk hebben de vader en moeder een hele goede reden.

Want het is nog altijd gevaarlijk om je kind in een maxi cosi in de auto te zetten met een dikke winterjas aan.

Gevaarlijk

Dat zit namelijk zo: door de dikte van de jas kun je de gordels niet meer goed strak trekken. Daarom zit de gordel eigenlijk altijd te los om het lijfje van je kind en dat kan echt levensgevaarlijk zijn. Veel ouders kiezen er daarom voor om vanuit huis vlug naar de auto te lopen zónder dikke jassen aan. Als de kinderen buiten spelen is dat natuurlijk een ander verhaal, maar logisch is het ergens wel. Scheelt je weer geklungel met jassen aan hijsen.

Wat je dan wél het beste kunt meenemen als je met de auto weggaat in deze kou? ‘Kids and Cars’ adviseert ouders om de jas tijdens de autorit liever over het kind te draperen. Of beter nog: gebruik een kleed. Overigens geldt bijna hetzelfde voor volwassenen, als je echt wilt opletten. Doe je gordel het liefst om als je gewone kleding draagt, en dus geen dikke jas. Draag het liefste wat je binnen ook draagt in de auto, aldus experts.

Lees ook
Ben je in de winter jarig? Dan ben je van nature minder snel chagrijnig

Bron: Today