Het gebeurt heel soms toch: Kaylee (5) is overleden aan waterpokken

19.12.2023 20:17

Meestal is het onschuldig, de waterpokken. Bijna alle kinderen hebben ze gehad voordat ze 6 jaar oud zijn. Maar in enkele gevallen gaat het vreselijk mis.

Zo ook bij Kaylee (5). Ze overleed ’s nachts.

Vreselijk

Ze had de waterpokken en door complicaties werd ze ernstig ziek. De dokter denkt dat de waterpokken in combinatie met een zware infectie, een longontsteking én mogelijk hersenvliesontsteking haar fataal is geworden. Ontzettend veel pech. Meer dan een kind ooit zou moeten krijgen. Er wordt nu geld ingezameld voor de kosten van haar grafje. Omdat haar beide ouders in de bijstand zitten kunnen ze dat niet betalen en mooi versieren zoals ze zouden willen.

Buurman Tjeerd:

”s Avonds hebben de ouders haar op bed gelegd, vertelt Tjeerd. “Om half 3 ’s nachts hoorden ze een raar geluid en hebben ze haar gelijk vastgepakt. Op dat moment blies ze haar laatste adem uit. Op 19 november is het dochtertje van mijn goede vrienden Berry & Renate op 5 jarige leeftijd plotseling overleden😥……… Zij was met recht een prinsesje en zo’n vrolijk en lief meisje.

Helaas hebben Berry & Renate het niet breed en hebben met de grootst mogelijk moeite de kosten van de begrafenis  kunnen opbrengen. Alleen nu is het een kaal grafje. Graag zouden de ouders er een hele mooie steen plus Engel op plaatsen. Alleen de kosten bedragen ongeveer € 15.000,- en zij hebben niets meer te besteden. Wie wil ons helpen om dit toch voor hun voor elkaar te krijgen 🙏🏼 en Kaylee het grafje te geven wat ze zooo verdiend. Wij zouden zo dankbaar zijn als we dit voor elkaar kunnen krijgen.’

Hoe kan het dat kinderen overlijden aan de waterpokken?

Hoe kan het dat kinderen overlijden aan zoiets onschuldigs als de waterpokken?

Over het algemeen zijn waterpokken (varicella) een milde en zelflimiterende ziekte, vooral bij gezonde kinderen en volwassenen. Meestal genezen mensen volledig van waterpokken zonder ernstige complicaties. Echter, in zeldzame gevallen kunnen ernstige complicaties optreden. Als waterpokkenblaasjes ernstig geïnfecteerd raken, kan dit leiden tot complicaties zoals cellulitis of een systemische infectie.

Vaccineren

Vaccinatie is een effectieve manier om waterpokken en de ernstige complicaties ervan te voorkomen. Het waterpokkenvaccin is routinematig opgenomen in het vaccinatieschema voor kinderen in veel landen. Het kan ook worden aanbevolen voor volwassenen die geen waterpokken hebben gehad en die een verhoogd risico lopen. Het virus blijft altijd inactief in je lijf zitten en kan op latere leeftijd gordelroos veroorzaken.

Wij wensen alle nabestaanden van Kaylee ontzettend veel kracht en sterkte. Doneren kan hier.