RIVM: alleen in dít geval mag je kind met verkoudheidsklachten tóch naar school

15.05.2020 10:20

De richtlijnen van het RIVM zijn duidelijk: bij verkoudheidsklachten of koorts, blijft een kind thuis en hoeft het niet naar school of naar de crèche. Toch is er een uitzondering.

Dat staat op de site van het RIVM. Het heeft alles te maken met het hooikoortsseizoen.

Officieel wordt er gemeld: “Als het kind elk jaar hooikoorts heeft of chronisch verkouden is dan herken je de klachten.  Het kind mag dan gewoon naar school. Twijfel je of zijn de klachten anders dan je gewend bent, houdt het kind dan thuis tot de (nieuwe) klachten voorbij zijn.”

Toch kunnen leraren en scholen een kind weigeren met dit soort verkoudheidsklachten, omdat het niet duidelijk te zien is wat het verschil is tussen het coronavirus en hooikoorts. In dat geval raadt het RIVM aan: “Leg in een gesprek aan de school uit dat je de klachten herkent als chronische verkoudheidsklachten of hooikoorts en dat dit voor jou en een herkenbaar beeld is. Het kind kan dan gewoon naar school. Bij twijfel of als de klachten veranderen moet het kind thuisblijven tot de (nieuwe) klachten voorbij zijn of het bekende klachtenpatroon is teruggekeerd. Als het gesprek met school of kinderopvang geen resultaat oplevert, neem dan contact op met de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Zij geven op basis van een handreiking advies in specifieke situaties.”

Bron: RIVM

Hier vind je hippe mondkapjes voor een lage prijs: