Onderzoekers: de kans op borstkanker wordt kleiner als je yoghurt eet

Een van de oorzaken van borstkanker is een ontsteking dat wordt veroorzaakt door een bacterie. Yoghurt zou juist deze bacteriën bestrijden.

Volgens een nieuwe studie die is gepubliceerd in de journal Medical Hypothese, zou dagelijks yoghurt eten vrouwen kunnen helpen om een minder hoog risico op borstkanker te hebben.

In yoghurt zitten goede bacteriën, zoals microflora, die ontstekingen op een natuurlijke manier remmen. Het blijkt nu dat die goede microflora in je borsten terechtkomen, zo is onderzocht bij vrouwen die borstvoeding geven. Yoghurt is fermenteerde melk, waar de melkzuurbacteriën (L. bulgarius en S. thermophilus) aan zijn toegevoegd.

Yoghurt is ook een goede bron van kalium, magnesium, eiwitten en vitamines en mineralen. De bacteriën in yoghurt helpen verder op een subtiele wijze mee bij de spijsvertering en bij darmklachten, zoals obstipatie en diarree. Gewone, magere yoghurt in de smaak naturel, is de gezondste keuze.

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

Bron: Science Daily