Zó groot is de kans nu dat je kind besmet wordt met het coronavirus

16.06.2020 10:30

Het coronavirus is nog altijd actief, hoewel de grootste angst onder veel moeders verdwenen lijkt. Kinderen mogen weer naar de crèche, opvang en school.

Maar wat is nu de kans dat je kinderen besmet raken met het virus?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat dat op dit moment ongeveer 1.715 coronapatiënten in Nederland zijn die anderen kunnen besmetten.

Het is lastig te voorspellen om hoeveel kinderen het gaat. Want zolang we afstand houden en ons aan de maatregelen houden, zullen mensen elkaar niet snel besmetten. Bij kinderen onderling is dit lichamelijke contact lastiger te verbieden. Maar, momenteel is de besmettingsgraad 0,87. Dit betekent dat 1 besmettelijke coronapatiënt gemiddeld 0,87 anderen besmet. En of dat nu om kinderen of volwassenen gaat, dat maakt niet uit. Kinderen worden minder ziek van het virus, maar kunnen het wel net als volwassenen verspreiden.

Coen Berends, woordvoerder van het RIVM, legt aan RTL Nieuws uit: “Hoe meer klachten iemand heeft, des te besmettelijker hij is en hoe meer het virus verspreid wordt. 1 coronapatiënt besmet nu 2 tot 4 anderen”. Is dus een leraar of ander kind op school besmet, dan is het aan te raden om je kinderen te laten testen. En, zo zegt Berends: “Als je afstand houdt, is de kans klein dat je besmet wordt”. Kind of geen kind: kom niet onnodig dichtbij anderen in de buurt, dus.

Bron: Libelle

De leukste kleding voor kinderen: